بازاریابی آنلاین

بازاریابی آنلاین (Online marketing) فرایند ارائه خدمات و محصولات مختلف به مشتریان بالقوه با استفاده از ابزارهای دیجیتال تعریف می‌شود. بازاریابی الکترونیک و بازاریابی آنلاین شیوه فراگیر و برتر بازاریابی در حال حاضر هستند.

فناوری‌های جدید مانند وب نیز استفاده از اینترنت را به مراتب راحت‌تر کرده است، اما انسان برای راحتی بیشتر هرگز از پا ننشسته است و قدم در ایجاد فناوری‌های نو نهاده است. تجارت الکترونیک یکی از این فناوری‌ها است که در پشت نام به ظاهر ساده‌اش، مفهومی فراتر از آنچه در اذهان ماست پنهان شده است. کوشش‌های متعدد و پراکنده‌ای در زمینه تجارت الکترونیک و بازاریابی اینترنتی صورت گرفته است به گونه‌ای که جای خالی یک مرجع کامل در این زمینه احساس می‌شد. با رشد و توسعه فناوری اطلاعات و به خصوص تجارت الکترونیکی زندگی روزمره انسان‌ها دستخوش تغییرات عمده گردیده است.

تجارت الکترونیکی روشی را بیان می‌دارد که در آن تراکنش‌های تجاری روی شبکه‌ها به خصوص شبکه اینترنت انجام می‌پذیرد. این تراکنش‌ها شامل خرید و فروش الکترونیکی کالاها، خرید و فروش خدمات و اطلاعات می‌باشد. برنامه‌های خاص تجارت الکترونیکی، از قبیل ارائه خدمات الکترونیکی دولت به شهروندان، خدمات بنگاه‌های تجاری به یکدیگر، خرید و فروش سهام به سرعت در حال رشد و توسعه می‌باشند. ولی تجارت الکترونیکی فقط خرید و فروش و ارائه خدمات الکترونیکی نیست. ارتباط، همکاری و کشف و انتشار اطلاعات به صورت الکترونیکی نیز در این حوزه قرار می‌گیرد. در این مقاله به تشریح بازاریابی آنلاین در بستر تجارت الکترونیک پرداخته شده است.

اهمیت بازاریابی آنلاین

بازاریابی آنلاین به کسب در آمد، فروش محصولات و ارائه خدمات از طریق اینترنت اطلاق می‌شود. بازاریابی اینترنتی حوزه وسیعی را شامل می‌شود زیرا نه تنها شامل بازاریابی از طریق اینترنت می‌شود، بلکه شامل کلیه فعالیت‌ها و بازاریابی‌ها از طریق رسانه و ابزار آنلاین مانند ایمیل و دیگر وسایل از راه دور است. مدیریت داده‌های مشتریان و ارتباط الکترونیکی با مشتریان نیز در حوزه بازاریابی اینترنتی خلاصه می‌شود. بازاریابی اینترنتی، ویژگی‌های فنی و خلاقانه اینترنت را با هم گره می‌زند. این عوامل شامل طراحی، توسعه، تبلیغات و فروش است. باید در نظر داشت باشید که بازاریابی اینترنتی شامل مجموعه کامل و هماهنگ فعالیت‌های هدفمندی می‌باشد.

ابعاد بازاریابی آنلاین

ابعاد بازاریابی آنلاین

پیدایش اینترنت، این امکان را تقریبا برای همگان بوجود آورده است که هر کسی کالاها، محصولات یا خدمات خود را تنها با فشار چند کلیک از سوی خریداران بفروش برساند. بازاریابی اینترنتی یا آنلاین مارکتینگ، ذاتا ادامه‌ای از بازاریابی سنتی در سالهای گذشته است. فروش از طریق اینترنت، برای کلیه کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ می‌تواند سودمند باشد. تنها باید نکاتی را رعایت کرد که هسته اصلی بازاریابی اینترنتی را تشکیل می‌دهند. این نکات عبارت است از بررسی بازار هدف، ابزارهای مورد نیاز مانند وب سایت کارآمد و شبکه‌های اجتماعی و بررسی مخاطب جهت فروش بهتر. این نوع بازاریابی در رابطه با معرفی و عرضه محصولات از طریق مستقیم و غیر مستقیم عمل می‌نماید.

نقش مشتری در آنلاین مارکتینگ

بعد از به دست آوردن مشتریان، حفظ و نگهداری آن‌ها به وسیله برقراری رابطه‌ای درست الزامی است. مشتری‌محوری در بازاریابی آنلایت از الزامی ترین فعالیت‌های کسب‌وکار محسوب می‌شود. باید در برنامه‌ریزی‌های شرکت آن را مد نظر قرار دهید. زیرا حفظ این مشتریان بسیار راحت تر از به دست آوردن مشتریان جدید است. در بازاریابی آنلاین ارتباط با مشتری به صورت آنلاین از اهمیت زیادی برخوردار است. شما در این نوع از انواع بازاریابی دیجیتال، به راحتی می‌توانید به تولید یک برند جدید پرداخته و آن را به عموم معرفی کنید، در حالی که در بازاریابی‌های سنتی به این مقدار دارای قدرت واختیار نبودید. انجام بازاریابی آنلاین بدون توجه به زیر شاخه‌های آن امری محال و نشدنی به نظر می‌رسد.

چگونه می‌شود به بازاریابی دیجیتالی پرداخت امّا به سئوی سایت اهمیت نداد. توجه همزمان به تمامی ابزارهای بازاریابی آنلاین شما در مسیر رسیدن به هدف یاری می‌رساند.
سئو سایت در واقع راه ورود به دنیای بزرگ سایت‌ها در پهنای گوگل است. سایتی در این رقابت تنگاتنگ پیروز می‌شود که به تمام الگوریتم‌های گوگل چون تکرار کلمات کلیدی، لینک‌ها و بک لینک ها، بارگذاری مناسب و… پایبند باشد. البته این را فراموش نکنید که هدف اصلی، کاربرانی هستند که به دنبال محصول یا فعالیتی به سراغ موتورهای جستجو آمده اند؛ پس در بهینه سازی سایت و محتواهایتان، نیاز این مخاطبان را فدای تکنیک‌های سئو نکنید.

انواع بازاریابی آنلاین

گاهی اوقات اصطلاح تجارت فقط به معنای معاملات صورت گرفته بین شرکای تجاری قلمداد می‌گردد. براساس این تعریف، اصطلاح تجارت الکترونیکی کاربرد بسیار محدودی خواهد داشت. بنابراین بیشتر افراد ترجیح می‌دهند در عوض از اصطلاح کسب وکار الکترونیکی استفاده نمایند. منظور از کسب وکار الکترونیکی تعریف وسیع تری از تجارت الکترونیکی است که نه تنها خرید و فروش کالا و خدمات بلکه خدمت رسانی به مشتریان، همکاری با شرکای تجاری، برگزاری دوره‌های آموزشی الکترونیکی و انعقاد قراردادهای همکاری الکترونیکی را شامل می‌گردد. مولفه‌های کسب‌وکار و سیستم‌های اطلاعاتی کسب‌وکار باید مورد توجه قرار گیرند. بازاریابی آنلاین در حقیقت مجموعه‌ای از ابزارها و متدها برای ترفیع محصول در بستر اینترنت است. ابزارهایی مانند گوگل آنالیتیکس، آلکسا، بهینه‌سازی موتور جستجو و اثربخشی پویش بازاریابی در این حوزه قرار دارند. بازاریابی آنلاین ۷ زیر شاخه اساسی زیر را شامل می‌شود:

برای اینکه بدانیم بازاریابی آنلاین چیست ابتدا باید زیر شاخه‌های آن را بشناسیم. از بین این موارد، احتمالا سئو شناخته شده ترین نام در بین تمام کانال‌های بازاریابی اینترنتی است. سئو به معنای بهینه سازی محتوا به منظور بهبود رنک آن در نتایج جستجو(ی گوگل) برای کلیدواژه‌ای خاص است. استفاده از سیستم‌های اطلاعاتی برای کسب مزیت رقابتی عامل بسیار مهمی است. سیستم‌های مدیریت زنجیره تامین و مدیریت ارتباط با مشتری نیز اهمیت بالایی دارد.

خلاصه و جمع‌بندی

بازاریابی الکترونیکی، تمامی جنبه‌های بازاریابی را تحت تاثیر قرار داده است، از استراتژی و بازاریابی گرفته تا ارتباطات بازاریابی و رفتار خرید تا تحقیقات بازار. بازاریابی الکترونیکی در خلاء وجود ندارد. برنامه‌ریزی باید اطمینان دهد که بازاریابی الکترونیکی با اهداف بازاریابی یکپارچه است و با اهداف سازمان در انتقال به سمت کسب‌وکار الکترونیکی در یک راستا است. در کتاب حاضر سعی گردیده است مباحث معماری و چارچوب ارزش کسب وکار الکترونیکی، تامین امنیت در کسب‌وکار الکترونیکی و معیارهای موفقیت و عدم موفقیت کسب‌وکار الکترونیکی، برنامه‌ریزی الکترونیکی شامل اهداف، استراتژی، تاکتیک‌ها و اقدامات و همچنین ابزارهای الکترونیکی به طور کامل پوشش داده شود.

بازاریابی الکترونیکی، تمامی جنبه‌های بازاریابی را تحت تاثیر قرار داده است، از استراتژی و بازاریابی گرفته تا ارتباطات بازاریابی و رفتار خرید تا تحقیقات بازار. برنامه‌ریزی باید اطمینان دهد که بازاریابی الکترونیکی با اهداف بازاریابی یکپارچه است و با اهداف سازمان در انتقال به سمت کسب‌وکار الکترونیکی در یک راستا است. در این کتاب ابتدا مدل‌های الکترونیکی از قبیل مدل‌های بازار، مدل‌های درآمد، مدل‌های ارتباط، مدل‌های خرید و مدل‌های پایبندی مورد بررسی قرار گرفته است، در ادامه مشتریان الکترونیکی به همراه انگیزه‌ها، انتظارات، تردیدها و ترس‌های مشتریان مورد بحث قرار گرفته و در پایان مدیریت ارتباط با مشتری، بازاریابی رابطه‌ای، بازاریابی از طریق پایگاه داده و بازاریابی از طریق ایمیل و … مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

دانلود کتاب بازاریابی آنلاین

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله