مقررات اینکوترمز (INCOTerms) مجموعه قوانین استاندارد و بین‌المللی است که وظایف طرفین معامله در یک تجارت بین‌المللی را مشخص می‌کند. این قوانین به صورت گسترده‌ای در بازاریابی بین‌الملل مورد استفاده قرار می‌گیرد.

از این قوانین برای تفکیک هزینه‌ها و مسئولیت‌ها بین فروشنده و خریدار استفاده می‌شوند. اینکوترمز به مسائل مرتبط با حمل کالا از فروشنده به خریدار پاسخ می‌دهد. مسائلی شامل حمل کالاها، ترخیص کالاها، واردات و صادرات کالاها، اینکه چه کسی مسئول پرداخت می‌باشد. اینکه ریسک جابجایی و انتقال کالا در مراحل مختلف حمل بر عهده چه کسی می‌باشد. اصطلاحات مختلف اینکوترمز معمولاً با ذکر مکان‌های جغرافیایی نه عناوین مرتبط با جابجایی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

آشنایی با قوانین و مقررات اینکوترمز (INCOTerms)

اینکوترمز (INCOTerms) سرآیند واژگان International Commercial Terms به معنی «اصطلاحات بین‌المللی بازرگانی» است. این قوانین و مقررات به عنوان یک استاندارد بین‌المللی مورد استفاده قرار می‌گیرند. شرکت‌ها و کسب‌وکارهای فعال در بازارهای جهانی باید با این قوانین آشنا باشند.

اینکوترمز توسط اتاق بازرگانی بین‌المللی (International Chamber Of Commerce) تهیه و تدوین شده است. اینکوترمز به چهار گروه زیر با اصطلاحات وابسته به هر گروه تقسیم شده است. هدف از اینکوترمز ارائه مجموعه‌‌ای از مقررات بین‌المللی برای تفسیر متداولترین اصطلاحات مورد استفاده در تجارت خارجی است. بدین ترتیب از چندگانگی تفسیر این اصطلاحات در کشورهای مختلف پرهیز می‌شود یا حداقل تا میزان ملاحضه ‌ای کاهش می‌یابد.

قوانین و مقررات اینکوترمز

قوانین و مقررات اینکوترمز (برای مشاهده کلیک کنید)

در سال ۱۹۹۰ برای سهولت درک، مقررات به چهار گروه مختلف پایه تقسیم شدند. اینکو‌ترمز به مسائل مرتبط با حمل کالا از فروشنده به خریدار پاسخ می‌دهد. مسائلی شامل حمل کالاها، ترخیص کالاها، واردات و صادرات کالاها، اینکه چه کسی مسئول پرداخت می‌باشد و اینکه ریسک جابجایی و انتقال کالا در مراحل مختلف حمل بر عهده چه کسی می‌باشد. اصطلاحات مختلف اینکوترمز معمولأ با ذکر مکان‌های جغرافیایی مورد استفاده قرار می‌گیرد نه عناوین مرتبط با جابجایی.

دسته‌بندی مقررات اینکوترمز

گروه E : شرایطی که فروشنده براساس آن کالا را در محوطه فعالیت خود به خریدار می‌دهد.

گروه F : شرایطی که فروشنده کالا را در محل تعیین شده توسط خریدار به حمل کننده تحویل می‌دهد.

گروه C : شرایط و اصطلاحاتی که فروشنده قرارداد حمل را بدون قبول ریسک مسئولیت فقدان یا خسارت وارد به کالا یا هزینه‌های اضافه هزینه‌های اضافه که بعد از حمل و ارسال واقع می‌شود منعقد می‌کند.

گروه D: شرایطی که براساس آن فروشنده کلیه هزینه‌ها و مسئولیت آوردن کالا به مقصد را بعهده دارد.

Departure = گروه E (عزیمت خروج)

EXW = تحویل در محل کار (محل تعیین شده)

Main Carriage unpaid = گروه F (کرایه حمل اصلی پرداخت نشده)

FCA = تحویل به حمل کننده (محل تعیین شده)

FAS = تحویل در کنار کشتی (بندر مبدأ تعیین شده)

FOB = تحویل روی عرشه (بندر حمل تعیین شده)

Main Carriage paid = گروه C (کرایه حمل اصلی پرداخت شده)

CFR = ارزش هزینه و کرایه حمل (بندر مقصد تعیین شده)

CIF = ارزش هزینه بیمه و کرایه حمل (بندر مقصد تعیین شده)

CPT = کرایه حمل پرداخت شده تا (مقصد تعیین شده)

CIP = کرایه حمل و بیمه پرداخت شده (مقصد تعیین شده)

Arrival  = گروه D (ورود)

DAF = تحویل در مرز (نام مرز تعیین شده)

DES = تحویل از کشتی (بندر مقصد تعیین شده)

DEQ = تحویل در بارانداز (بندر مقصد تعیین شده)

DDU = تحویل عوارض پرداخت نشده (مقصد تعیین شده)

DDP = تحویل عوارض پرداخت شده (مقصد تعیین شده)

پاورپوینت اینکوترمز

پاورپوینت فارسی اینکوترمز در ۴۰ اسلاید قابل ویرایش

شامل مقایسه تطبیقی اینکوترمز ۲۰۰۰ و ۲۰۱۰

در مقایسه با نسخه‌ی ۲۰۰۰ اینکوترمز، تغییرات متعددی در نسخه‌ی جدید اینکوترمز (۲۰۱۰) مشاهده می‌شود. به‌طوری که در نسخه‌ی جدید، امکاناتی مانند افزایش و ارتقای اصول امنیتی حمل بار از طریق جایگزین کردن اسناد الکترونیکی به جای اسناد فیزیکی و کاغذی فراهم شده است.

خلاصه و جمع‌بندی

حقوق تجارت و تجارت بین‌المللی در دهه‌های اخیر، همواره در حال رشد و پیشرفت پیوسته است و اکنون از اهمیت روزافزونی برخوردار است. تسلط بر قوانین داخلی و بین‌المللی برای موفقیت در تجارت و اجتناب از اشتباهات، امری بسیار مهم و حیاتی است. در این بین، اینکوترمز از اهمیت و حساسیت بسیار بالایی برخوردار است و بدون اغراق می‌توان گفت که اغلب معاملات بین‌المللی، به نحوه‌های مختلفی از آن بهره می‌برند. عناوین مرتبط با جابه‌جایی، اینکوترمز توسط اتاق بازرگانی بین‌المللی i ICCتهیه و تدوین شده است. در سال ۱۹۳۶میلادی، اتاق بازرگانی (ICC) که صادر کننده کارت بازرگانی است، مطالعاتی را در زمینه‌ی بین‌الملل انجام داد که به اینکوترمز شهرت پیدا کرد.

درواقع، اینکوترمز راه‌حل‌های استاندارد را در هر معامله مشخص نمود و وظیفه‌ی هر طرف معامله را به‌شکل استاندارد تشریح کرد. اینکوترمز به مسائل مربوط به حمل کالا از فروشنده به خریدار؛ همچون حمل کالاها، ترخیص کالاها، واردات و صادرات کالاها، تعیین مسئول پرداخت و عهده‌دار ریسک جابه‌جایی و انتقال کالا در مراحل مختلف حمل پاسخ می‌دهد.اصطلاحات مختلف اینکوترمز معمولا با ذکر مکان‌های جغرافیایی، مورداستفاده قرار می‌گیرند.

دانلود متن کامل مقررات اینکوترمز

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله